Хляб с квас

 




Квас левито мадре



Хляб с квас


Необходими продукти

2 с.л. квас левито мадре

300 мл филтрирана вода

1 ч.л. сол

250 гр пълнозърнесто брашно

250 гр бяло брашно тип 500 (моите бра'на са от лидл)

зехтин


Начин на приготвяне: 


Слагам всички продукти, без зехтина, в машината за хляб. Омесва се меко и лепкаво тесто.
След като се омеси го оставям там за няколко часа, 4-5. През това време го разтягам няколко пъти и го сгъвам с мокри ръце.


Ако месите на ръка, може и в купа да го оставите


Задължително завивам с найлон, за да не изсъхне.


След това го вадя и намазвам със зехтин, разтягам и сгъвам още няколко пъти и го местя в панерче с кърпа, които са леко набрашнени.





Това може да стане и в хладилник, аз го оставям цяла нощ там.



Пека хляба върху хартия за печене, в глинен съд с капак. Правя разрези с бръснарско ножче и напръсквам с вода Затварям капака и включвам фурната на 250 градуса, без вентилатор за 10 мин, след това намалям на 200 градуса. Пека 1 час без да махам капака.





Видеа, които гледах преди да започна да правя хляб с квас:











You Might Also Like

0 коментара