Лазаня

 Лазаня


Необходими продукти:

1/2 кутия кори за лазаня

За соса болонезе:

300 гр кайма

1глава лук

1 морков

300 гр домати на кубчета, моите са в консерва от Лидл

100 гр. гъби

За Соса Бешамел: 

1 с. масло

1 ч.ч. прясно  мляко

3 с.л. брашно

1 яйце


За поръсване:

150 гр кашкавал

Сол, червен и чере пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Сос болонезе:

Задушавам ситно нарязаните лук и морков, след като се задушат добре, добавям каймата. Когато се запържи, добавям доматите, изчаквам леко да им изври водата и добавям сол, червен и черен пипер и магданоз.


Сос бешамел:

В загрятото масло, слагам брашното и бъркам с телена  бъркалка , докато брашното се запържи. Изливам чашата мляко и доливам с малко вода, не спирам да бъркам няколко минути, докато се сгъсти, тогава добавям яйцето, продължавам да бъркам и свалям от котлона.

Сглобяване:


На дъното на тавата слагам сос бешамел, след това кори за лазаня. Никога не ги варя и няма разлика във вкуса, те си поемат от соса. След това редя гъби, сос болонезе, кори, сос бешамел и така редувам. Около 3 реда стават. Накрая завършвам с бешамел. Пека 40 минути на 200 градуса, след това поръсвам с кашкавал и пека още 10 минути.





You Might Also Like

0 коментара