Лазаня
Лазаня
Необходими продукти:
1/2 кутия кори за лазаня
За соса болонезе:
300 гр кайма
1глава лук
1 морков
300 гр домати на кубчета, моите са в консерва от Лидл
100 гр. гъби
За Соса Бешамел:
1 с. масло
1 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. брашно
1 яйце
За поръсване:
150 гр кашкавал
Сол, червен и чере пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Сос болонезе:
Задушавам ситно нарязаните лук и морков, след като се задушат добре, добавям каймата. Когато се запържи, добавям доматите, изчаквам леко да им изври водата и добавям сол, червен и черен пипер и магданоз.
Сос бешамел:
В загрятото масло, слагам брашното и бъркам с телена бъркалка , докато брашното се запържи. Изливам чашата мляко и доливам с малко вода, не спирам да бъркам няколко минути, докато се сгъсти, тогава добавям яйцето, продължавам да бъркам и свалям от котлона.
Сглобяване:
На дъното на тавата слагам сос бешамел, след това кори за лазаня. Никога не ги варя и няма разлика във вкуса, те си поемат от соса. След това редя гъби, сос болонезе, кори, сос бешамел и така редувам. Около 3 реда стават. Накрая завършвам с бешамел. Пека 40 минути на 200 градуса, след това поръсвам с кашкавал и пека още 10 минути.
0 коментара