Мусака

 Мусака

Продукти: 

500 гр телешка кайма
500 гр картофи
1 глава лук
1 морков
1 чушка
3 с.л. доматен сос

2 яйца
200 гр кисело мляко
1 с.л. брашно

Сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган с много малко мазнина, задушавам лука, моркова и чушката, които съм нарязала на ситно. След това добавям каймата и бъркам, докато се раздроби, накрая добавям картофите на кубчета и доматите. Добавям сол и черен пипер и магданоз. Пресипвам в тава, заливам с 2 ч.ч. вода й пека на 200 градуса за 45 мин

Правя заливка от яйцата, млякото и брашното и заливам, пека още 15 мин.

Сервирам с кисело мляко.



You Might Also Like

0 коментара